ECO1 mei '15 17:51

Beurs in Londen sluit met kleine winst

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - De aandelenbeurs in Londen is vrijdag met een kleine winst gesloten.

EPA
EPA

Veel andere Europese beurzen, waaronder die in Amsterdam, Frankfurt en Parijs, bleven gesloten vanwege de Dag van de Arbeid.

De FTSE 100-index steeg 0,3 procent. Beleggers in de Britse hoofdstad reageerden zeer positief op de sterke winstgroei die Lloyds Banking Group vrijdagochtend presenteerde en zetten het aandeel van de bank ruim 7 procent in de plus. Ook de resultaten van Virgin Money vielen in goede aarde en zorgden voor een koerswinst van ruim 1 procent.

Op macro-economisch vlak bleek dat de bedrijvigheid in de Britse industrie in april minder sterk is gegroeid dan een maand eerder. De zogenoemde inkoopmanagersindex van marktonderzoeker Markit daalde naar het laagste punt in zeven maanden.

De euro was vrijdag aan het einde van de middag exact 1,12 dollar waard, tegen 1,1185 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,3 procent naar 58,88 dollar. Brentolie werd ook ruim 1 procent goedkoper en werd voor 66 dollar per vat verhandeld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen