ECO19 aug '15 15:07

Jolande Sap commissaris bij KPMG

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig GroenLinks-leider Jolande Sap wordt commissaris bij KPMG Nederland.

ANP
ANP

De nieuwe toezichthoudende raad van het door schandalen in opspraak geraakte accountants- en adviesbureau is daarmee compleet, liet de firma woensdag weten.

De raad van commissarissen onder leiding van oud-werkgeversvoorman Bernard Wientjes bestaat nu volledig uit externe leden. Vicevoorzitter Laetitia Griffith zat net als Sap in de Tweede Kamer maar dan namens de VVD. Steven van Schilfgaarde was financieel topman van KPN, Jan Maarten Slagter leidde de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

KPMG kampte de laatste jaren met een reeks affaires, zowel intern als bij bedrijven waar het geacht werd de boekhouding te controleren. Daarom is vorig jaar onder meer besloten een raad van externe adviseurs te belasten met het toezicht op de maatschap, in plaats van de vroegere raad die geheel uit partners bestond.

Onder leiding van interim-topman Jan Hommen is KPMG bezig de bezem door de organisatie te halen. Zeven partners zijn al ,,om kwaliteitsredenen'' uit de maatschap gezet. De komende jaren wordt 24 miljoen euro geïnvesteerd in verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening en organisatie. De internationale tak van KPMG legt daar nog eens 30 miljoen euro bij. Er wordt onder meer gesneden in het aantal bestuurslagen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen