ECO16 nov '15 07:57

Aziatische beurzen lager na aanslagen Parijs

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - De Aziatische beurzen gingen maandag eensgezind omlaag.

EPA
EPA

Vooral onder de luchtvaartmaatschappijen en andere aan toerisme gerelateerde bedrijven werden verliezen geleden na de aanslagen in Parijs. Ook bleek dat de Japanse economie na twee kwartalen van krimp op rij opnieuw in een recessie is terechtgekomen.

De Nikkei in Japan sloot 1 procent lager op 19.393,69 punten. De Japanse economie kromp in de periode juli tot en met september met 0,8 procent op jaarbasis, na een krimp van 0,7 procent in het tweede kwartaal. De luchtvaartmaatschappijen Japan Airlines en ANA Holdings verloren 3 en 3,5 procent door de vrees dat mensen minder zullen gaan reizen na de terroristische aanslagen in Parijs.

Ook elders in het Verre Oosten werden de luchtvaartaandelen van de hand gedaan. Air China, China Eastern Airlines en China Southern Airlines leverden tot 5 procent in. Cathay Pacific zakte in Hongkong ruim 2 procent.

De All Ordinaries in Sydney eindigde 0,9 procent lager en de Hang Seng-index in Hongkong daalde 1,5 procent. De Kospi in Seoul leverde 1,5 procent in. De Chinese Shanghai Composite noteerde tussentijds 0,5 procent lager.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen