ECO20 aug '15 09:25Aangepast op 20 aug '15 09:49

Ahold, BAM en Boskalis hoger op Damrak

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De effectenbeurs in Amsterdam is donderdagochtend met een klein verlies begonnen.

ANP
ANP

Ook de andere Europese aandelenmarkten openden licht lager. Beleggers verwerkten de vergaderingsnotulen van de Federal Reserve (Fed) en het laatste restje van het cijferseizoen. Op het Damrak vielen de resultaten van Ahold, Boskalis en BAM in goede aarde.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de vroege handel 0,2 procent lager op 468,29 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 677,28 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs gingen tot 0,5 procent achteruit.

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis was koploper in de AEX met een plus van bijna 11 procent na veel beter dan verwachte halfjaarcijfers. Supermarktconcern Ahold won 4,6 procent dankzij goede kwartaalresultaten. Tankopslagbedrijf Vopak en verzekeraar Delta Lloyd waren de grootste dalers met verliezen van meer dan 1 procent. Olieconcern Shell had te lijden onder de aanhoudende daling van de olieprijzen en verloor 0,9 procent.

Euro

In de MidKap stond BAM bovenaan met een winst van 10 procent. Het bouwbedrijf plukt langzamerhand de vruchten van de reorganisatie die is ingezet. Ook de resultaten van optiekketen GrandVision (plus 4,5 procent) en winkelvastgoedbedrijf Vastned (plus 1,9 procent) werden positief ontvangen. Grootste daler was apothekersbedrijf Fagron met een verlies van 3 procent.

Bij de kleinere bedrijven waren beleggers niet tevreden over de halfjaarcijfers van Ordina. De automatiseerder zakte diep in de rode cijfers en het aandeel leverde ruim 6 procent in. De branchegenoten ICT en Ctac, die ook met cijfers kwamen, deden het iets beter met plussen van 0,4 en 0,6 procent. De producent van elektromagnetische componenten Kendrion werd 4,5 procent lager gezet na tegenvallende resultaten.

De euro noteerde op 1,1119 dollar, tegen 1,1064 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,7 procent in prijs naar 40,52 dollar. Brentolie kostte ook 0,7 procent minder en werd verhandeld voor 46,82 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen