ECO10 jan '15 11:32

Opnieuw Amerikaanse kledingketen failliet

Auteur: ANP Nieuws

JACKSONVILLE (ANP) - Opnieuw is een Amerikaanse kledingketen failliet.

ANP
ANP

Body Central, een winkelketen voor vrouwenkleding, sluit alle 265 winkels en 2500 medewerkers krijgen ontslag, zei advocaat Gardner Davis van het bedrijf.

Het retailbedrijf wilde nog reorganiseren om als kleinere keten verder te gaan, maar slaagde er niet in de benodigde financiering te krijgen. Ook andere Amerikaanse kledingketens gingen recentelijk bankroet. Deb Stores Holding en Delia's vroegen vorige maand faillissement aan. Wet Seal kondigde deze week aan twee derde van zijn vestigingen te willen sluiten. De winkels ondervinden veel last van online concurrentie.

Body Central, gevestigd in Jacksonville, zei dat geldschieter Crystal Financial een kredietlijn van 17 miljoen dollar had beëindigd. De kledingketen kwam daardoor in financiële nood. Het bedrijf leed in het laatste boekjaar tot september een verlies van 70 miljoen dollar.

Het retailbedrijf opende zijn eerste winkel in Jacksonville in de jaren zeventig. Body Central groeide daarna uit tot een winkelketen in 28 Amerikaanse staten onder de merknamen Body Central en Body Shop.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen