ECO10 apr '15 09:20Aangepast op 10 apr '15 09:52

AEX zet stijging voort

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdagochtend met winst begonnen.

ANP
ANP

Ook de andere Europese effectenmarkten wisten de winsten van een dag eerder verder uit te breiden. De hoop op meer overnames en meevallende bedrijfsresultaten bleef de markt ondersteunen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,4 procent hoger op 504,14 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 775,94 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs kregen er 0,2 tot 0,5 procent bij.

Grootste stijger in de AEX was het Franse kabelbedrijf Altice met een plus van 1,6 procent. Wolters Kluwer was een van de weinige dalers, met een verlies van 0,9 procent. De informatieleverancier had te kampen met een adviesverlaging door analisten van Exane.

Corbion

Shell won 0,3 procent. Volgens kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) kan de overname van BG Group negatief uitpakken voor de kredietwaardigheid van het olieconcern.

In de MidKap stond Corbion onderaan met een min van 2,1 procent. ING haalde de producent van chemicaliën en voedingsingrediënten van zijn favorietenlijst en SNS verlaagde zijn beleggingsadvies voor het aandeel. Corbion maakte daarnaast een kleine overname in de Verenigde Staten bekend.

Carrefour

Bij de kleinere bedrijven verloor Brill 0,4 procent. De wetenschappelijk uitgever heeft de omzet in het eerste kwartaal licht zien dalen ten opzichte van een jaar eerder.

In Parijs klom Carrefour 2,8 procent. De Franse supermarktketen heeft in het eerste kwartaal van 2015 fors meer omzet geboekt. Met name op de eigen thuismarkt en in Brazilië waren de resultaten positief.

Euro

Deutsche Bank steeg 0,5 procent in Frankfurt. De grootste bank van Duitsland nadert volgens ingewijden een schikking voor omgerekend ruim 1,4 miljard euro met de Amerikaanse en Britse autoriteiten in het fraudeschandaal rond de Liborrente.

De euro was vrijdagochtend 1,0633 dollar waard, tegen 1,0675 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,7 procent tot 50,46 dollar. Een vat Brentolie werd 0,1 procent goedkoper op 56,53 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen