ECO27 mei '15 15:13

'Rustige opening verwacht op Wall Street'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting zonder grote uitslagen.

ANP
ANP

De handel komt even tot rust, na de flinke verliezen van dinsdag. Meevallende economische cijfers voedden toen de gedachte dat een renteverhoging in de VS nu mogelijk daadwerkelijk in aantocht is.

Woensdag staan geen economische cijfers op de rol. Het wachten is vooral op vrijdag. Die dag wordt de nieuwe raming van de ontwikkeling van de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal gepresenteerd. Economen verwachten in doorsnee een krimp van bijna 1 procent op jaarbasis, terwijl de eerste schatting eind vorige maand nog op een minieme groei wees.

Juweliersketen Tiffany staat mogelijk in de belangstelling vanwege kwartaalcijfers die de verwachtingen van analisten overtroffen. Modebedrijf Michael Kors kwam daarentegen met een tegenvallende winstprognose voor 2016.

Dow Jones

Huizenbouwer Toll Brothers zag de omzet vorig kwartaal dalen. Lagere voorzieningen voor belastingen stuwden echter de winst, tot een niveau dat hoger was dan analisten hadden voorspeld.

Sigarettenfabrikant Reynold's kreeg toestemming van toezichthouders voor de overname van branchegenoot Lorillard, onder de voorwaarde dat vier merken van dat bedrijf worden verkocht. De overname werd juli vorig jaar aangekondigd. Reynold's is bekend van onder meer Pall Mall en Camel, Lorillard maakt de in de VS populaire mentholsigaret Newport.

De leidende Dow-Jonesindex sloot dinsdag 1 procent in de min op 18.041,54 punten. De brede S&P 500 zakte eveneens 1 procent, naar 2104,20 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1,1 procent en stond op 5032,75 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen