ECO9 aug '15 12:37Aangepast op 9 aug '15 13:03

'Miljardendeal Buffett in de maak'

Auteur: ANP Nieuws

PORTLAND (ANP) - Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van superbelegger en multimiljardair Warren Buffett, staat voor de overname van Precision Castparts.

EPA
EPA

Met de deal zou een bedrag van ruim 30 miljard dollar zijn gemoeid, waarmee het een van de grootste overnames ooit zou zijn voor Berkshire, zo meldden ingewijden zondag.

Volgens zakenkrant Wall Street Journal wordt de overname komende week aangekondigd.

Precision Castparts vertegenwoordigt een marktwaarde van 26,7 miljard dollar (24,3 miljard euro) en is voornamelijk producent van vliegtuigonderdelen. Ook is het een toeleverancier aan de olie- en gasindustrie en het maakt onderdelen voor elektriciteitscentrales. General Electric, Boeing en Airbus behoren tot de klantenkring van de onderneming, die voor het lopende boekjaar tot en met maart een omzet van 10 tot 10,4 miljard dollar voorziet.

Burlington Santa Fe

Eind maart meldde Berkshire al een belang van ruim 3 procent in het bedrijf.

De laatste keer dat Bershire zo diep in de buidel tastte voor een overname was in 2010 toen het 26,5 miljard dollar neerlegde voor het resterende belang van 77,5 procent in spoorvervoerder Burlington Santa Fe. Inclusief schuld werd die transactie gewaardeerd op 36 miljard dollar.

Duracell

In heel 2014 trok Berkshire 31 keer de portemonnee voor een overname of andere zakelijke deal. Daarmee was in totaal 7,8 miljard dollar gemoeid. Onder meer nam het bedrijf batterijenmaker Duracell over van Procter & Gamble.

Buffett, die al langer zinspeelde op grote overnames, beklaagde zich onlangs dat er te weinig interessante bedrijven zijn om over te nemen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen