ECO20 jul '15 15:50

Wall Street hoger op kwartaalcijfers

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Beleggers op Wall Street trokken zich maandag op aan beter dan verwachte kwartaalcijfers van onder meer de bank Morgan Stanley en speelgoedfabrikant Hasbro en overnamenieuws van defensieconcern Lockheed Martin.

EPA
EPA

Internetbetalingsdienst PayPal maakte bovendien een spetterende entree op de beurs.

Kort na de openingsbel stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent hoger op 18.105 punten en steeg de S&P 500 0,1 procent tot 2127 punten. De Nasdaq ging 0,2 procent vooruit tot 5218 punten.

Morgan Stanley (plus 1,5 procent) zag zijn winst met 5 procent dalen tot 1,8 miljard dollar, maar het resultaat per aandeel was hoger dan analisten voorzagen. Bovendien was de het bedrijf de enige van de vijf grote banken die vorig kwartaal winst uit de handel in obligaties kon presenteren.

Hasbro

Speelgoedfabrikant Hasbro (plus 6,1 procent) presenteerde een winst per aandeel van 0,33 dollar, waar gemiddeld 0,29 dollar werd voorzien. Het bedrijf compenseerde druk op de omzet, veroorzaakt door negatieve wisselkoerseffecten, te compenseren met een forse verkoop van allerhande producten rond de film Jurassic World.

Dienstverlener aan de energiesector Halliburton had vorig kwartaal opnieuw last van de daling van de olie- en gasprijzen. De opbrengsten gingen met ruim een kwart omlaag, terwijl van de nettowinst maar 7 procent overbleef ten opzichte van een jaar eerder. De resultaten waren echter alsnog beter dan verwacht, waardoor het aandeel bijna 3 procent hoger koerste.

Maandag maakt het aandeel PayPal zijn debuut op Wall Street met een koerswinst van 8 procent tot 41,45 dollar. De internetbetalingsdienst is afgesplitst van voormalig moederbedrijf eBay (min 1,5 procent), wiens beurswaarde het bij de introductie direct overtrof.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen