ECO5 aug '15 17:52

ING fors omlaag op positieve beurs

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Op de Europese aandelenbeurzen werden woensdag mooie winsten geboekt.

ANP
ANP

Een goedkopere euro en sterke kwartaalcijfers van de Franse bank Société Générale boden steun aan de handel. In Amsterdam hield een tegenvallend ING de winst van de AEX-index echter binnen de perken. Het aandeel ING ging flink omlaag.

De AEX eindigde 0,7 procent hoger op 503,48 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 723,86 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1,7 procent. De Griekse beurs zakte echter 2,5 procent, na het verlies van ruim 17 procent in de afgelopen twee dagen. Met name de Griekse banken stonden opnieuw onder druk.

Staalproducent ArcelorMittal was de sterkste stijger in de AEX met een plus van 4,8 procent. Verzekeraar NN won 0,2 procent. Het vorig jaar van ING afgesplitste bedrijf wist zijn winst in het afgelopen kwartaal stevig op te voeren. Voormalig moederbedrijf ING was de grootste verliezer bij de hoofdfondsen met een min van 3,5 procent. De resultaten van de banken stelden volgens analisten teleur, ondanks ruim een kwart meer winst.

TomTom

In de MidKap was TomTom een sterke stijger met een plus van 3,3 procent. Miljardair John de Mol heeft een belang genomen van meer dan 5 procent in de navigatiedienstverlener. Imtech stond stijf onderaan met een min van ruim 29 procent. De geplaagde technisch dienstverlener heeft nog geen akkoord bereikt met zijn financiers om de Duitse tak meer financiële ruimte te geven.

Fagron zette de daling voort en leverde 8,5 procent in. De medisch toeleverancier raakte dinsdag al ruim 15 procent kwijt. AMG won 9,6 procent. De metalenspecialist wil zijn beleid aanpassen en dividend uitkeren. Voetbalclub Ajax zakte 5,2 procent, na uitschakeling in de Champions League.

Euro

In Parijs maakte Société Générale een koerssprong van bijna 8 procent. De op een na grootste bank van Frankrijk boekte in het tweede kwartaal de hoogste winst sinds het begin van de financiële crisis acht jaar geleden. De Britse concurrent Standard Chartered won in Londen 0,2 procent, na publicatie van de cijfers.

De euro was 1,0874 dollar waard, tegen 1,0956 dollar bij het slot in Europa dinsdag. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,9 procent en kostte 45,32 dollar. Brent ging 0,6 procent omlaag naar 49,70 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen