ECO6 jan '15 11:42Aangepast op 6 jan '15 16:56

Europese beurzen vinden weg omhoog

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen vonden in de loop van dinsdagmiddag de weg omhoog.

ANP
ANP

Een verdere daling van de olieprijzen had wel een remmende werking op de handel.

Aanvankelijk daalden de beurzen, na de forse verliezen op maandag. ,,De olieprijs glijdt verder naar beneden en zorgt voor koersdruk onder de grote olieproducenten. Ook wordt de euro steeds goedkoper. Er gebeurt in ieder geval genoeg op de markten en er wordt flink gehandeld", aldus marktanalist Martijn Weller van IG Nederland.

De AEX-index in Amsterdam noteerde zo'n drie kwartier uur voor het slot 0,4 procent hoger op 412,77 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 630,46 punten. De beurzen in Londen Parijs en Frankfurt stegen tot 1,2 procent.

Shell

Bij olieconcern Shell maakte een aanvankelijk verlies van meer dan 1 procent plaats voor een winst van 1,3 procent ondanks een verder daling van de olieprijzen. Een vat Amerikaanse olie werd 2,7 procent goedkoper op 48,70 dollar, Brentolie daalde 2,1 procent in prijs tot 52,03 dollar per vat.

De sterkste stijger in de AEX was vastgoedbedrijf Corio met een winst van 3,2 procent, terwijl kabelexploitant Altice onderaan stond met een verlies van 2,6 procent.

TomTom

In de MidKap voerde TomTom de stijgers aan met een plus van 9,7 procent. Het navigatiebedrijf gaat kaarten leveren voor de inbouwnavigatieapparatuur van de Duitse autofabrikant Volkswagen. Medisch toeleverancier Fagron sloot de rij met een verlies van 4 procent.

In Frankfurt klommen Daimler en BMW tot 2,2 procent. De Duitse autofabrikanten zagen de autoverkopen in de Verenigde Staten in december verder toenemen.

De euro was 1,1915 dollar waard, tegen 1,1920 dollar bij het slot van de Europese aandelenbeurzen op maandag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen