ECO4 nov '15 22:38Aangepast op 4 nov '15 23:00

Facebook verdient meer aan mobiele gebruikers

Auteur: ANP Nieuws

MENLO PARK (ANP) - Facebook heeft afgelopen kwartaal goede zaken gedaan, mede dankzij een sterke groei van het aantal mobiele gebruikers.

ANP
ANP

De omzet van het Amerikaanse internetbedrijf steeg met ruim 40 procent ook de winst zat in de lift.

Facebook telde 1,55 miljard leden die minstens een keer per maand actief waren. Ruim 1 miljard mensen logden dagelijks in bij het sociale netwerk om hun status bij te werken of die van vrienden te bekijken, 17 procent meer dan een jaar eerder. Het aantal dagelijkse gebruikers via mobiele apps nam met meer dan een kwart toe tot 894 miljoen.

Het bedrijf rapporteerde woensdag een kwartaalomzet van 4,5 miljard dollar (4,1 miljard euro), tegen 3,2 miljard dollar een jaar eerder. De nettowinst ging met ruim een tiende omhoog naar 896 miljoen dollar. Gecorrigeerd voor eenmalige posten presteerde het bedrijf beter dan analisten gemiddeld hadden voorzien.

Reclame

De opbrengsten uit advertenties via smartphones groeiden ook in de afgelopen periode harder dan de totale omzet. Mobiele reclame is inmiddels goed voor meer dan driekwart van de totale inkomsten bij Facebook. Een jaar eerder was dat nog ongeveer twee derde.

Om dat voor elkaar te krijgen heeft het bedrijf wel de investeringen in apps stevig opgevoerd. Zo stak Facebook veel geld in verbetering van de reclamemogelijkheden bij dochter Instagram, die inmiddels zo'n 400 miljoen gebruikers telt. ,,We hebben een goed kwartaal gehad en een hoop werk verzet'', zei topman Mark Zuckerberg.

Gerelateerde artikelen