ECO3 aug '15 19:39

Wall Street in de min

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beurzen op Wall Street noteerden maandag halverwege de handelsdag lager, na een iets hogere opening.

EPA
EPA

Beleggers in New York beleefden qua bedrijfsfondsen een relatief nieuwsluwe dag. Wel gaven macro-economische cijfers over de industrie, consumentenbestedingen en de bouwuitgaven enige richting.

Omstreeks 19.30 (Nederlandse tijd) noteerde de Dow-Jonesindex een verlies van 1 procent tot 17.517 punten. De S&P 500 verloor 0,7 procent, en stond op 2089 punten. Technologiebeurs Nasdaq koerste 0,7 procent in het rood op 5092 punten.

Voorbeurs bleek dat de consumentenbestedingen in juni zoals verwacht iets zijn toegenomen. Ook de bouwuitgaven stegen die maand, al was de plus van 0,1 procent minder dan de gemiddelde verwachting van economen. De bedrijvigheid in de industrie steeg ook verder, zo meldden onderzoeksbureau's ISM en Markit.

Fiat Chrysler

Tyson Foods, dat de boeken opende, verloor krap 10 procent. De voedselproducent verlaagde zijn winstverwachting vanwege de dure prijs van rundvlees.

Automakers in de VS konden rekenen op een bovengemiddelde belangstelling. Zowel Fiat Chrysler (plus 1,9 procent), General Motors (plus 0,1 procent) en Ford (plus 0,7 procent) overlegden verkoopcijfers die de gemiddelde verwachting van analisten overtroffen.

AIG

Herverzekeraar PartnerRe zag zijn beurswaarde met 2,3 procent stijgen. Het bedrijf ging na lang wikken en wegen akkoord met het overnamebod van investeringsmaatschappij Exor van bijna 7 miljard dollar.

Verzekeraar American International Group (AIG) presenteert na het sluiten van de markt zijn kwartaalcijfers. In afwachting daarvan zakte het aandeel 0,3 procent.

De euro was 1,0951 dollar waard, tegen 1,0964 dollar bij het Europese slot. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 3,8 procent naar 45,31 dollar. Brentolie werd 4,6 procent goedkoper op 49,79 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen