ECO9 mrt '15 14:08Aangepast op 9 mrt '15 14:24

´Vlakke opening Wall Street´

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York openen maandag naar verwachting min of meer vlak na de stevige verliezen afgelopen vrijdag.

EPA
EPA

Beleggers krijgen weinig richtinggevend nieuws voorgeschoteld en moeten het onder meer doen met twee aangekondigde overnames en tegenvallende verkoopcijfers van McDonald's.

Aluminiumproducent Alcoa kondigde aan RTI International Metals in te lijven voor 1,5 miljard dollar. Farmaceut Concordia koopt onderdelen van branchegenoot Covis voor 1,2 miljard dollar.

McDonald's verkocht in februari 1,7 procent minder in de VS dan een jaar eerder. Dat is een tegenvaller voor de kersverse bestuursvoorzitter Steve Easterbrook.

Tesla

De koers van Tesla komt mogelijk ook onder druk, na berichten over tegenvallende verkopen in China. Volgens lokale media gaat het bedrijf tot 30 procent van zijn personeel in China ontslaan.

General Motors (GM) zal daarentegen wellicht stijgen. De autofabrikant maakte een deal met de activistische belegger Harry Wilson bekend. GM gaat tussen nu en eind 2016 voor 5 miljard dollar eigen aandelen inkopen. Wilson, die een plek in het bestuur wilde, ging daarmee akkoord, hoewel hij aanvankelijk aandrong op een inkoopprogramma van 8 miljard dollar.

Apple

Verder staat Apple in de belangstelling, vanwege de voorjaarspresentatie van het bedrijf. Daar wordt naar verwachting meer bekendgemaakt over de Apple Watch.

De Dow-Jonesindex eindigde vrijdag 1,5 procent in de min op 17.856,78 punten. De brede S&P 500 daalde 1,4 procent naar 2071,26 punten en technologiegraadmeter Nasdaq sloot met 4927,37 punten 1,1 procent onder de slotstand van donderdag.

In de Verenigde Staten ging dit weekeinde de zomertijd in, waardoor het tijdverschil tussen Nederland en de VS tot eind deze maand een uur minder groot is dan normaal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen