ECO18 aug '15 14:55

'Wall Street blijft schommelen'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beursgraadmeters beginnen dinsdag naar verwachting met een bescheiden verlies.

ANP
ANP

Het sentiment van beleggers lijkt de afgelopen tijd wispelturig te zijn. Ze blijven in de ban van een mogelijke renteverhoging door de Federal Reserve (Fed), waar woensdag mogelijk meer over bekend wordt gemaakt. Voorbeurs gaf onder meer Wal-Mart een kijkje in de boeken.

De vraag of en wanneer de Fed besluit de rente te verhogen, houdt investeerders al enige tijd bezig. Lang ging men ervan uit dat dit in september zou gebeuren, maar door de devaluatie van de yuan nam de onzekerheid bij beleggers weer toe. Woensdag komen de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Fed naar buiten, die mogelijk meer duidelijkheid scheppen.

Wal-Mart moet in de voorbeurshandel een stap terugdoen. 's Werelds grootste detailhandelaar maakte zijn resultaten bekend en moest de winstverwachting naar beneden bijstellen, grotendeels door stijgende personeelskosten en wisselkoerseffecten. Bij investeerders viel het nieuws niet in goede aarde. Het aandeel staat ruim 3 procent lager.

Home Depot

Doe-het-zelfketen Home Depot kwam met beduidend positiever nieuws naar buiten. In het tweede kwartaal heeft het bedrijf meer winst gemaakt dan voorspeld. Home Depot liet weten zijn winstverwachting voor het gehele jaar te verhogen.

De Amerikaanse overheid kwam voorbeurs met een cijfer naar buiten over de woningbouw. Die is in juli licht gestegen ten opzichte van een maand eerder, naar iets meer dan 1,2 miljoen woningen op jaarbasis.

De Dow-Jonesindex sloot maandag 0,4 procent hoger op 17.545,18 punten en de brede S&P 500 steeg 0,5 procent tot 2102,44 punten. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq won 0,9 procent tot 5091,70 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen