ECO7 apr '15 14:56

Kleine winsten verwacht op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York openen dinsdag naar verwachting met kleine winsten, waarmee de positieve lijn van de voorgaande handelsdagen zou worden doorgezet.

ANP
ANP

Beleggers kijken uit naar het aanstaande kwartaalcijferseizoen, dat woensdag nabeurs wordt afgetrapt door het Amerikaanse aluminiumconcern Alcoa.

FedEx staat in de belangstelling en gaat omhoog voorbeurs. Het koeriersbedrijf neemt voor 4,4 miljard euro zijn Nederlandse branchegenoot TNT over. Twee jaar geleden deed UPS nog een poging om TNT over te nemen, maar dat werd geblokkeerd door de Europese Commissie.

General Motors (GM) gaat omlaag in de handel voorbeurs. De Canadese overheid heeft haar resterende belang in het autoconcern verkocht. Canada verkocht 73,4 miljoen aandelen met een waarde van 2,7 miljard dollar aan de bank Goldman Sachs.

Informatica

Softwareproducent Informatica mag ook op aandacht rekenen. Het bedrijf wordt voor 5,3 miljard dollar overgenomen door twee investeerders.

Woensdag publiceert de Federal Reserve de notulen van de meest recente beleidsvergadering. Vrijdag kwam een tegenvallend cijfer naar buiten over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Dat cijfer kan de Fed er mogelijk toe bewegen geen haast te maken met het verhogen van de rente, omdat de Fed heeft gezegd dat een renteverhoging afhangt van de economische gegevens. Deze aanname zorgde mede voor de hogere koersen in New York op maandag.

Consumentenkrediet

Dinsdag worden nog gegevens verstrekt over het consumentenkrediet in de Verenigde Staten en de openstaande vacatures in 's werelds grootste economie. Verder is de macro-agenda op Wall Street deze week relatief leeg.

De Dow-Jonesindex sloot maandag 0,7 procent hoger op 17.880,85 punten. De S&P 500 steeg 0,7 procent tot 2080,62 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging 0,6 procent vooruit tot 4917,32 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen