ECO4 jun '15 19:41

Grondstoffen uit de gratie op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Wall Street stond donderdag halverwege de handelssessie diep in de min.

EPA
EPA

Door een daling van de prijzen voor olie en tal van metalen moesten vooral grondstofgerelateerde bedrijven het ontgelden. De stemming was al van de openingsbel bedrukt omdat een akkoord over de Griekse financiën woensdagavond uitbleef.

De Dow-Jonesindex stond 1 procent lager op 17.899 punten. De S&P 500 en de Nasdaq moesten beide 0,9 procent terug. De S&P 500 kwam daarmee op 2095 punten, de Nasdaq op 5053 punten.

Het Internationaal Monetair Fonds liet weten een verzoek van Griekenland te hebben ontvangen om de betalingen die voor juni waren gepland te mogen bundelen. Het totaalbedrag van 1,6 miljard euro moet uiterlijk op 30 juni zijn overgeboekt. De afgelopen dagen maakten beleggers zich vooral zorgen over de betaling van 300 miljoen euro aan het IMF die voor vrijdag op de rol stond. De Duitse bondskanselier Merkel zei dat een akkoord echter nog ver weg is.

Banenrapport

Op Wall Street werd ook vooruitgekeken, naar het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid op vrijdag. Economen denken dat er in mei, exclusief de agrarische sector, 226.000 banen zijn gecreëerd na 223.000 stuks in april.

De oliereuzen ExxonMobil en Chevron verloren tot 1,2 procent onder druk van een stevige daling van de olieprijs. Een vat Amerikaanse olie werd 2,6 procent goedkoper op 58,07 dollar.

T-Mobile US (plus 3,9 procent) was een van de uitblinkers. The Wall Street Journal schreef woensdagavond dat de aanbieder van satelliettelevisie Dish Network (plus 4,6 procent) met de dochter van Deutsche Telekom wil fuseren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen