ECO29 mei '15 15:08

'Kleine minnen op Wall Street'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De Amerikaanse beurzen openen de handelsdag vrijdag naar verwachting met kleine verliezen.

ANP
ANP

Beleggers verwerken onder meer het rapport over de groei van de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal. Ook worden na de openingsbel cijfers bekend over het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

Uit de nieuwe raming die voorbeurs bekend werd, bleek dat de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal met 0,7 procent op jaarbasis is gekrompen. De eerste schatting wees eind april al op een flinke terugval van de groei, naar 0,2 procent op jaarbasis van 2,2 procent in het voorgaande kwartaal. Economen rekenden echter in doorsnee op een forse bijstelling, die wees op een krimp van 0,9 procent in het eerste kwartaal.

Bij de bedrijven weten onder meer de banken de aandacht op zich gericht. Kredietbeoordelaar Moody's was onder meer positiever over Morgan Stanley, Goldman Sachs, Bank of America en Citigroup. Daarnaast zal chipmaker Altera in de belangstelling staan. Volgens The New York Post is branchegenoot Intel dicht bij een overname van het bedrijf.

Dow Jones

Het aandeel Google zal mogelijk bewegen op de bekendmaking van een verbeterde versie van zijn Android-software, die gebruikers meer veiligheid en keuzevrijheid biedt en onder meer de mogelijkheid geeft om met de mobiele telefoon te betalen. Daarmee wil het bedrijf onder meer de concurrentie aangaan met Apple Pay.

De Dow-Jonesindex eindigde donderdag 0,2 procent in de min op 18.126,12 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent naar 2120,79 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,2 procent in tot 5097,98 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen