ECO21 apr '15 09:16Aangepast op 21 apr '15 09:50

AkzoNobel klimt op positieve beurs

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag hoger geopend, waarbij de kwartaalresultaten van AkzoNobel positief werden ontvangen.

ANP
ANP

Ook de andere Europese effectenmarkten begonnen met winsten.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in het eerste uur van de handel 1,1 procent hoger op 506,34 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 782,04 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt kregen er tussen 0,5 en 1,4 procent bij.

AkzoNobel behoorde met een plus van meer dan 2 procent tot de sterkste stijgers in de AEX. De verfproducent realiseerde in het eerste kwartaal een flinke winstgroei, mede dankzij lagere kosten en gunstige wisselkoerseffecten. Ook blijft het bedrijf naar eigen zeggen op koers om de doelstellingen voor 2015 te bereiken. Petercam schroefde zijn aanbeveling voor het aandeel op.

TomTom

In de MidKap steeg TomTom 0,1 procent. De kwartaalomzet van het navigatiebedrijf, dat in het eerste kwartaal een verlies leed, viel volgens analisten van Rabobank tegen. TomTom hield wel vast aan zijn eerder uitgesproken voorspellingen voor dit jaar.

SAP steeg ruim 2 procent in Frankfurt. Het Duitse softwareconcern boekte in het eerste kwartaal fors minder winst op een veel hogere omzet. SAP zet vol in op de overgang naar cloud-diensten, waarbij software wordt geleverd via het internet. Die dienstverlening levert stukken minder op dan het ouderwetse licentiemodel.

L'Oréal

In Parijs won L'Oréal 1,8 procent. De Franse cosmeticagigant zag de kwartaalomzet fors toenemen, gesteund door positieve wisselkoerseffecten. Ook de kwartaalresultaten van het Franse reclamebureau Publicis Groupe vielen in goede aarde. Dat aandeel dikte 5 procent aan.

Credit Suisse daalde in Zürich 0,8 procent, ondanks beter dan verwachte kwartaalcijfers van de op een na grootste bank van Zwitserland. Het financieel concern zag de winst in het eerste kwartaal met bijna een kwart toenemen dankzij een herstel bij de handelsactiviteiten.

De euro was dinsdagochtend 1,0665 dollar waard, tegen 1,0754 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1 procent tot 55,84 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent minder op 62,90 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen