ECO2 okt '15 16:34

Beursgang ABN kan nog steeds voor einde jaar

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Een beursgang van de eerste 15 tot 20 procent van de aandelen ABN AMRO is nog steeds mogelijk voor het einde van dit jaar.

ANP
ANP

,,Alles wordt nu netjes voorbereid en in de tijd gepland. Het belangrijkste is dat onze voorbereidingen gewoon op schema liggen'', zei minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vrijdag na de wekelijkse ministerraad.

Dijsselbloem heeft steeds gezegd dat de beursgang mogelijk is vanaf het laatste kwartaal van dit jaar. Maar hij moet er wel rekening mee houden dat de prospectus van ABN AMRO moet worden gecontroleerd door toezichthouder AFM en dat er een verplichte periode zit tussen de publicatie van de prospectus en de daadwerkelijke beursgang.

Dijsselbloem zei dat hij die termijnen niet uit zijn hoofd kent, maar dat er keurige voorschriften voor zijn. ,,Al onze voorbereidingen zijn erop gericht om het in het vierde kwartaal te kúnnen doen. Of we dat doen, laat ik op enig moment weten.''

ABN AMRO werd in de kredietcrisis in 2008 voor 16,8 miljard euro genationaliseerd en daarmee gered van de ondergang. In de jaren erna moest er nog veel geld bij om de bank overeind te houden. Volgens sommige berekeningen liep de teller op tot boven de 30 miljard. De waarde van de bank wordt nu geschat op 15 miljard euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen