ECO20 nov '15 16:03Aangepast op 20 nov '15 16:50

ABN AMRO in trek op rustige beursdag

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen schommelden vrijdagmiddag rond de slotstanden van de voorgaande dag.

ANP
ANP

In Amsterdam kende ABN AMRO een succesvolle comeback aan het Damrak. Ook in de middaghandel koerste het aandeel van de bank hoger dan de introductieprijs.

Een uur voor het slot noteerde de AEX-index in Amsterdam nagenoeg onveranderd ten opzichte van de slotstand van donderdag, op 468,71 punten. De MidKap stond 0,4 procent in de min op 699,01 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs wonnen tot 0,3 procent.

ABN AMRO stond 3,6 procent in de plus. De genationaliseerde bank keerde vrijdag na ruim zeven jaar weer terug op de beurs en kreeg daarbij een introductiekoers mee van 17,75 euro. De verkoop van een belang van 20 procent leverde de overheid daarmee 3,3 miljard euro op. In de middaghandel was een aandeel ABN 18,38 euro waard.

NN Group bovenaan

De AEX werd net als donderdag aangevoerd door NN Group (Nationale-Nederlanden), met een winst van 1,5 procent. Uitzender Randstad boekte een ongeveer even grote plus. Kabelexploitant Altice leverde 4,4 procent in en sloot daarmee de rij van 25 hoofdfondsen.

In de MidKap kreeg Air France-KLM er 1 procent bij, na de stevige winst die donderdag al werd geboekt. Aperam, BinckBank en Corbion stonden onderaan met verliezen van circa 3 procent.

Imperial Tobacco

Imperial Tobacco won in Londen 2 procent, op geruchten dat concurrent British American Tobacco (plus 0,4 procent) financiering aan het regelen is voor een bod op de maker van onder meer Davidoff-sigaretten.

De euro noteerde op 1,0670 dollar, tegen 1,0760 dollar bij het Europese slot op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1 procent tot 40,14 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder op 44,28 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen