ECO9 jan '15 15:57

Europese beurzen blijven in het rood

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De verliezen op de Europese beurzen liepen vrijdag in de middaghandel licht op.

ANP
ANP

Positieve cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt veranderden weinig aan de stemming op de markten.

Vlak na de negatieve opening van de beurzen op Wall Street stond de Amsterdamse AEX-index 0,5 procent in de min op 420,87 punten. De MidKap steeg 0,8 procent naar 640,56 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs leverden 0,3 tot 0,5 procent in.

Voor de Amerikaanse arbeidsmarkt was 2014 het beste jaar sinds 1999. Er werden bijna 3 miljoen Amerikanen extra aan een baan geholpen, waardoor de werkloosheid aan het einde van het jaar zakte naar het laagste niveau sinds halverwege 2008.

ING

Grootste daler in de AEX was financieel concern ING met een verlies 1,6 procent. Sterkste stijger was vastgoedbedrijf Corio met een plus van meer dan 4 procent. Het Franse Klépierre zet de overname van zijn Nederlandse branchegenoot door. Tot nu toe is iets meer dan 84 procent van de aandelen Corio aangemeld.

In de MidKap ging tankopslagbedrijf Vopak aan kop met een winst van 3,6 procent. Imtech verloor 0,2 procent. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil in gesprek met de technisch dienstverlener aangezien beleggers nog steeds niet weten of Imtech definitief heeft afgerekend met de fraudezaken uit het verleden.

Banco Santander

In Madrid ging Banco Santander ruim 11 procent onderuit. De Spaanse bank haalde 7,5 miljard euro op met de uitgifte van nieuwe aandelen, die met een korting van zo'n 10 procent werden verkocht. BMW won 0,2 procent in Frankfurt, ondanks dat de Duitse autofabrikant in 2014 zijn wereldwijde verkoop voor het eerst heeft zien stijgen tot meer dan twee miljoen voertuigen.

De euro zakte naar 1,1780 dollar, tegen 1,1811 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,4 procent tot 48,59 dollar. Brentolie werd 1,2 procent goedkoper en kostte 50,41 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen