ECO8 okt '15 16:55

Lagarde wil IMF blijven leiden

Auteur: ANP Nieuws

LIMA (ANP) - Christine Lagarde blijft ook na afloop van haar huidige termijn graag aan als hoogste baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

EPA
EPA

Dat zei ze donderdag bij de aftrap van de jaarvergadering van het IMF, in de Peruaanse hoofdstad Lima.

,,Ik ben bereid om het IMF te blijven dienen'', zei Lagarde, wiens eerste termijn van vijf jaar als 'managing director' van het IMF in juli verstrijkt. ,,Maar het is niet aan mij. De leden moeten een besluit nemen.'' Vorige maand zei de Franse voormalige minister van Financiën op de Franse radio dat zij nog geen besluit had genomen over een nieuwe termijn aan het roer van het IMF.

Lagarde hoopt de 188 lidstaten van het IMF de komende dagen te overtuigen van de noodzaak om hun economische beleid te verbeteren. ,,Er is een 'upgrade' nodig, om de groei een nieuwe impuls te geven'', stelde ze. ,,De economische vooruitzichten zijn niet somber, maar het beleid dat we aanbevelen is bedoeld om van de huidige zwakke, ongelijk verdeelde groei tot een duurzaam herstel te komen.''

Het IMF voorspelde deze week dat de groei van de wereldeconomie dit jaar terugvalt tot het laagste niveau sinds 2009. Dit komt voor een deel door de afzwakkende economische groei in China. Lagarde sprak in dat verband van een verwachte vertraging, die komt door welkome hervormingen die de Chinese economie meer op de vraag in eigen land richten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen