ECO10 mrt '15 11:50

Europese beurzen verder omlaag

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen dinsdagmiddag verder omlaag.

ANP
ANP

Beleggers bleven terughoudend na de stevige opmars in de afgelopen weken en wachten op nieuwe impulsen.

,,De beurshandel is wat afwachtend, en dat is ook niet zo verwonderlijk gezien de recente koersstijgingen. De belangstelling loopt iets terug, maar de beurzen staan nog altijd op mooie niveaus. Men lijkt vooral te wachten op het Fed-besluit van volgende week", aldus analist Tom Muller van Theodoor Gilissen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,7 procent lager op 484,74 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 739,53 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen leverden 0,9 tot 1,2 procent in.

OCI

Grootste daler in de AEX was het Egyptische kunstmestbedrijf OCI met een verlies van ruim 3 procent. Het Franse kabelbedrijf Altice ging aan kop met een plus van 1,5 procent. Bodemonderzoeker Fugro profiteerde van een adviesverhoging door KBC en won 0,9 procent.

In de MidKap stond technologiebedrijf TKH bovenaan met een winst van ruim 2 procent na goed ontvangen jaarcijfers. Op de lokale markt dikte Van Lanschot bijna 2 procent aan. De bank zag de winst vorig jaar flink toenemen en ligt naar eigen zeggen op koers om zijn doelstellingen te behalen.

Credit Suisse

Credit Suisse maakte in Zürich een koerssprong van meer dan 7 procent. Beleggers reageerden enthousiast op het nieuws dat de topman van de Britse verzekeraar Prudential, Tidjane Thiam, overstapt naar de Zwitserse bank. Thiam volgt Brady Dougan, die sinds 2007 aan het roer staat bij Credit Suisse, per juni op. In Londen verloor Prudential ruim 2 procent.

RWE daalde in Frankfurt 0,5 procent. Het Duitse moederbedrijf van Essent zag zijn nettowinst in 2014 flink slinken door dalende energieprijzen en ongewoon zacht weer.

De euro zakte voor het eerst sinds de zomer van 2003 onder 1,08 dollar. De eenheidsmunt was 1,0743 waard, tegen 1,0851 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,7 procent tot 49,64 dollar. Brentolie werd 1,3 procent goedkoper op 57,76 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen