ECO27 mei '15 09:42

Ahold daalt op Damrak

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdagochtend licht hoger geopend.

ANP
ANP

Ook de andere Europese effectenmarkten begonnen met kleine winsten, in een poging wat terrein terug te winnen na de flinke verliezen een dag eerder. Op het Damrak daalde Ahold na publicatie van de eerstekwartaalcijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de vroege handel 0,4 procent hoger op 498,47 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 752,93 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen 0,3 tot 0,6 procent.

Op macro-economisch vlak bleek dat het consumentenvertrouwen in Duitsland deze maand weer wat verder is toegenomen. Het vertrouwen vertoont nu al acht maanden op rij een lichte verbetering.

Ahold

Ahold zakte 0,5 procent in de AEX. Het supermarktconcern heeft de omzet en winst in het eerste kwartaal zien oplopen. Volgens analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen viel het resultaat aan de operationele kant echter wat tegen. Ahold deed geen nadere mededelingen over de onlangs aangekondigde fusiegesprekken met het Belgische Delhaize.

NN Group (Nationale-Nederlanden) verloor 1,7 procent. ING (plus 0,7 procent) heeft 45 miljoen aandelen NN verkocht en haalde daarmee bruto 1,1 miljard euro op. Door de verkoop is het belang van ING in de verzekeraar verkleind tot 42,4 procent.

Altice

Grootste stijger onder de Amsterdamse hoofdfondsen was kabelbedrijf Altice met een winst van 2 procent.

Bij de kleinere bedrijven werd SnowWorld 0,7 procent meer waard. De uitbater van skihallen handhaafde bij de presentatie van de halfjaarcijfers de verwachtingen voor het hele boekjaar.

Aer Lingus

In Dublin klom Aer Lingus ruim 2 procent. De Ierse overheid doet haar belang van 25 procent in de budgetmaatschappij over aan IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia. Door de deal is IAG (plus 1 procent) weer een stap dichter bij de volledige overname van Aer Lingus. Wel moet de onderneming nog aan de slag met Ryanair (plus 0,7 procent), dat 30 procent van de aandelen Aer Lingus bezit.

De euro noteerde woensdagochtend op 1,0915 dollar, tegen 1,0885 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,2 procent duurder op 58,72 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,8 procent tot 64,24 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen