ECO23 nov '15 14:54

'Rustige opening op Wall Street'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen de handelsweek naar verwachting met weinig spektakel aanvangen.

ANP
ANP

De openingsindicatoren op Wall Street stonden maandag voorbeurs vrijwel onveranderd. Farmaceuten Allergan en Pfizer weten door de aangekondigde fusie de aandacht op zich gericht.

Kort na de openingsbel komen cijfers van onderzoeksbureau Markit over de industrie in de Verenigde Staten en recente cijfers over de woningenverkoop.

Pfizer en Allergan kondigden aan samen verder te gaan in een transactie ter waarde van 160 miljard dollar. Het is de grootste deal in de farmaceutische industrie ooit. Vorige week zinspeelden media al op een aankondiging van de fusie maandag.

Diebold

Ook geldautomatenmaker Diebold staat in de schijnwerpers. Het bedrijf kondigde aan zijn Duitse branchegenoot Wincor Nixdorf over te nemen. Daarmee wil Diebold stappen maken op de Europese markt.

Net als in Europa zullen de grondstofbedrijven op Wall Street in de belangstelling staan. De prijzen van olie en andere grondstoffen staan weer onder druk als gevolg van een combinatie van overaanbod en een zwakkere vraag. Dit zal logischerwijs gevoeld worden door sectorgerelateerde bedrijven.

Uitbraak

Restaurantketen Chipotle Mexican Grill staat in de voorbeurshandel wederom lager. Het concern kampt met een recente uitbraak van e.coli onder mensen die onlangs een restaurant van de keten hebben bezocht. Vrijdag verloor het aandeel ook al fors aan beurswaarde.

De beurzen in New York zijn vrijdag met winst gesloten. De leidende Dow-Jonesindex sloot 0,5 procent in de plus op 17.823,81 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent tot 2089,17 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,6 procent omhoog naar 5104,92 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen