ECO8 aug '15 11:08

Duitse pomphouders boos om brandstofprijzen

Auteur: ANP Nieuws

MINDEN (ANP) - Pomphouders in Duitsland ergeren zich aan de sterk schommelende brandstofprijs in het land.

EPA
EPA

De prijs van brandstof verandert tot veertien keer per dag en is in de avond vaak het laagst. Tankstationeigenaren blijven zitten met hun verse ontbijtbroodjes en sapjes, omdat de Duitser liever 's avonds goedkoop tankt. Dat zegt de Duitse bond voor Pomphouders en Autowasserijen zaterdag.

Tussen 17.00 en 19.00 uur is de brandstof het goedkoopst. Onder meer benzine en diesel kunnen op dat moment zo'n 10 cent goedkoper zijn dan in de ochtend. Maar in de avond wordt er minder gekocht in de winkeltjes, omdat automobilisten dan snel naar huis willen.

Volgens de bond verliezen pomphouders per maand zo'n 1000 euro aan inkomsten van bakproducten en nog eens 300 euro aan niet-verkochte koffie. De pomphouders willen liever een gemiddelde prijs voor de hele dag, maar dat lijkt niet mogelijk. De Duitse mededingingsautoriteit eist transparantie en mensen moeten volgens het meest recente tarief kunnen tanken.

Zo'n 57 procent van de inkomsten van pomphouders komt uit winkelverkoop. Brandstof levert 18 procent op. De rest komt van dienstverlening, zoals wasstraten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen