ECO23 sep '15 19:50

Lichte verliezen op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenmarkten op Wall Street stonden woensdagmiddag op kleine verliezen.

EPA
EPA

Twijfels over de kracht van de wereldeconomie maken ook Amerikaanse beleggers nog altijd kopschuw. Met name aandelen in de industrie en grondstoffenbranche moesten het ontgelden.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel 0,4 procent lager op 16.258 punten. De bredere S&P 500 daalde 0,2 procent tot 1938 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging een fractie omlaag en kwam op 4755 punten.

United Technologies stond onderaan de Dow. De producent van onder meer liften, vliegtuigmotoren, brandblussers, rookmelders en airconditioners verloor 2,4 procent. De fabrikant van zware machines voor de industrie, land- mijnbouw Caterpillar volgde met een min van 1,9 procent.

Boeing

Boeing kon zich evenmin aan de malaise onttrekken. De vliegtuigbouwer, die woensdag in zijn orderboek een bestelling voor driehonderd vliegtuigen uit China kon bijschrijven, leverde desondanks 1,5 procent in. Bovenaan de Dow stond farmaceut Pfizer met een winst van 1,2 procent.

De twee grootste Amerikaanse autofabrikanten leden nog altijd onder het emissieschandaal rond hun Duitse branchegenoot Volkswagen. General Motors leverde 1,1 procent in, concurrent Ford verloor 2,1 procent. Fiat Chrysler daarentegen vond wel de weg omhoog met een plus van 2,4 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen