ECO26 mei '15 07:52Aangepast op 26 mei '15 08:37

'Lager begin voor AEX'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De effectenbeurs in Amsterdam begint dinsdag waarschijnlijk licht lager.

ANP
ANP

Ook de andere Europese beurzen zullen overwegend met verliezen openen. Beleggers kijken vooral uit naar een reeks van macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten.

,,De beurzen lijken iets lager te gaan beginnen, ondanks de overwegend sterke koerswinsten in Azië. De maatregelen om de handel tussen de Chinese beurzen en de markt in Hongkong verder te versoepelen zorgden daar voor optimisme. In Europa blijft de aandacht vooral uitgaan naar het noodlijdende Griekenland, dat nog altijd geen schuldendeal heeft'', aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

Op Beursplein 5 zal het aandeel BinckBank mogelijk bewegen op het bericht dat de Zwitserse bank UBS zijn belang in de onlinebroker flink heeft verkleind. De aandelen van digitaal beveiliger Gemalto en voedingsbedrijf Corbion noteren dinsdag ex-dividend.

Verre Oosten

In het Verre Oosten gingen de belangrijkste aandelenmarkten dinsdag overwegend omhoog. De Nikkei in Tokio sloot 0,1 procent hoger en boekte de achtste winstbeurt op rij. De Japanse hoofdindex, die op het hoogste niveau in vijftien jaar staat, kende daarmee de langste winstreeks sinds augustus vorig jaar. In Hongkong, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, steeg de Hang Seng-index 1,3 procent.

De aandelenbeurs in Amsterdam sloot maandag licht lager. Er werd weinig gehandeld op de financiële markten aangezien veel bedrijven en Europese beurzen dicht waren op tweede pinksterdag. Ook Wall Street was maandag gesloten vanwege Memorial Day. De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,2 procent lager op 501,14 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 755,00 punten. De beurs in Parijs zakte 0,5 procent. De markten in Frankfurt, Londen, Zürich, Wenen, Kopenhagen en Oslo waren gesloten.

De euro was dinsdag voorbeurs 1,0909 dollar waard, tegen 1,0974 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op maandag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 59,91 dollar. Brentolie steeg 0,2 procent in prijs tot 65,64 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen