ECO19 aug '15 08:30

Opnieuw verlies voor Chinese beurs

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurzen in China stonden woensdag opnieuw in het rood.

EPA
EPA

De hoop op meer stimuleringsmaatregelen door Peking lijkt te zijn vervlogen na de positieve cijfers over de belangrijke Chinese onroerendgoedsector, die een dag eerder naar buiten kwamen. De Shanghai Composite leverde ruim 2 procent in, na de koersval van meer dan 6 procent op dinsdag. De kleinere Shenzhen Composite zakte 1,8 procent.

Elders in het Verre Oosten gingen de beurzen ook overwegend omlaag. De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,8 procent en de Kospi in Seoul verloor 0,9 procent. De Nikkei in Tokio sloot 1,6 procent lager op 20.222,63 punten, ondanks een sterker dan verwachte Japanse exportgroei. Toshiba onttrok zich aan de negatieve teneur en won 7,8 procent. Het door een boekhoudschandaal getroffen elektronicabedrijf presenteerde een nieuw bestuur.

De All Ordinaries in Sydney was een positieve uitschieter met een winst van 1,4 procent, dankzij koerswinsten onder de banken en oliebedrijven. Olie- en gasproducent Woodside Petroleum steeg 2,6 procent na beter dan verwachte halfjaarcijfers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen