ECO13 mrt '15 13:57

'Wall Street opent met winst'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zullen vrijdag op de laatste handelsdag van de week naar verwachting hoger openen.

EPA
EPA

Beleggers teren nog steeds op het 'goede nieuws' van tegenvallende detailhandelsverkopen op donderdag. Daardoor vervaagde de vrees voor een snelle renteverhoging door de Fed. Ook omarmen beleggers op Wall Street de gunstige ontwikkelingen in Japan, waar de Nikkei voor het eerst in vijftien jaar boven de 19.000 punten sloot.

Wall Street boekte donderdag zijn grootste winst in ruim een maand. De tegenvaller uit de detailhandel voedde de speculaties over een langere lage rente. Andersom zorgde eerder een sterker dan verwachte banengroei al eens voor dalende koersen.

Herbalife kan rekenen op bovengemiddelde aandacht van beleggers. Volgens ingewijden is de FBI een onderzoek gestart naar investeerder Bill Ackman en medewerkers van zijn beleggingsbedrijf Pershing Square die de koers van de verkoper van dieetproducten zouden hebben gemanipuleerd.

Olie

Ook oliemaatschappijen als ExxonMobil en Chevron staan in de belangstelling. Donderdag werd bekend dat een voorlopig akkoord met de bonden van oliewerkers is bereikt waarmee de stakingen op raffinaderijen in de Verenigde Staten kunnen worden beëindigd. Het is overigens nog onduidelijk wanneer de stakingen officieel stoppen.

Voorbeurs werd bekend dat de Amerikaanse producentenprijzen in februari met 0,5 procent zijn gedaald op maandbasis, terwijl op een stijging met 0,3 procent was gerekend. Kort na aanvang komt nog een voorlopig cijfer van de Universiteit van Michigan over het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

De Dow-Jonesindex sloot donderdag 1,5 procent hoger op 17.895,22 punten. De S&P 500 steeg 1,3 procent tot 2065,95 punten en de Nasdaq ging 0,9 procent vooruit tot 4893,29 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen