ECO8 jan '15 08:08

AF-KLM: meer reizigers leveren minder op

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Air France-KLM heeft in december 6,2 miljoen passagiers vervoerd, 1,3 procent meer dan een jaar eerder, maar zij leverden per saldo minder omzet op.Dat komt doordat het minder lucratieve passagiersvervoer binnen Europa in de lift zat, terwijl op lange routes sprake was van een daling, zo blijkt uit cijfers die de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep donderdag heeft gepubliceerd.De totale vraag nam afgelopen maand met 0,5 procent af, bij een 0,6 procent lagere capaciteit.

ANP
ANP

Dat komt doordat het minder lucratieve passagiersvervoer binnen Europa in de lift zat, terwijl op lange routes sprake was van een daling, zo blijkt uit cijfers die de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep donderdag heeft gepubliceerd.

De totale vraag nam afgelopen maand met 0,5 procent af, bij een 0,6 procent lagere capaciteit. Gemiddeld was 83 procent van de stoelen aan boord bezet, een fractie meer dan in december 2013.

Die marginale verbetering kwam geheel voor rekening van de Europese vluchten. Daar groeide de vraag met 1,3 procent terwijl het bedrijf de capaciteit met 1,6 procent had teruggeschroefd. Op vluchten naar verre bestemmingen waren 0,4 procent minder stoelen beschikbaar maar daar daalde de vraag met 0,9 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen