ECO6 okt '15 19:31

Wall Street overwegend op verlies

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York stonden dinsdag tijdens de middaghandel overwegend op verlies.

EPA
EPA

Met name aandelen in farmacie- en biotechnologiebedrijven moesten het flink ontgelden. Oliefondsen daarentegen profiteerden van de aantrekkende olieprijzen.

De Dow-Jonesindex, met daarin de dertig belangrijkste beursfondsen, steeg nog wel 0,3 procent tot 16.819 punten. De bredere S&P 500 daarentegen daalde 0,3 procent tot 1981 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq stond 0,8 procent in de min op 4742 punten.

Bij de hoofdfondsen trok chemieconcern DuPont de kar met een winst van bijna 10 procent, ondanks een winstwaarschuwing. Het bedrijf zag zich door onder meer nadelige wisselkoerseffecten gedwongen de prognose voor dit jaar te verlagen, maar maakte ook bekend dat bestuursvoorzitter Ellen Kullman aftreedt.

Chevron

Olieconcern Chevron behoorde eveneens tot de sterkste stijgers in de Dow met een winst van 3,1 procent. Branchegenoot ExxonMobil won 1,7 procent. Onderaan stonden zorgconcern UnitedHealth en de farmaceuten Merck, Pfizer en Johnson & Johnson, met verliezen tussen de 1,4 en 3,3 procent.

Frisdrank- en snackproducent PepsiCo werd afgelopen kwartaal eveneens gehinderd door de relatief dure dollar. Het bedrijf kwam desondanks met beter dan verwachte resultaten, en verhoogde bovendien de winstverwachting voor dit jaar. Dat werd beloond met een koersstijging van 1,3 procent.

Een vat Amerikaanse olie werd 4,2 procent duurder en kostte 48,19 dollar. De prijs van een vat Brentolie van 159 liter steeg 4,5 procent tot 51,48 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen