ECO23 jul '15 08:45

Sterke exportgroei stuwt Nikkei

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio is donderdag met winst gesloten.

epa
epa

Een sterke exportgroei in Japan en optimisme over de Japanse bedrijfsresultaten hielpen de beurs vooruit. De Nikkei eindigde 0,4 procent in de plus op 20.683,95 punten.

Uit cijfers van de Japanse overheid bleek dat de export van Japan in juni in het sterkste tempo is gestegen in vijf maanden. De Japanse import nam voor de zesde maand op rij af, maar zakte minder sterk dan gevreesd. Aan het bedrijvenfront stond Nidec in de schijnwerpers. De Japanse maker van elektrische motoren steeg 8,7 procent in beurswaarde na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Elders in het Verre Oosten gingen de beursgraadmeters ook overwegend omhoog. In China won de Shanghai Composite 1,9 procent en de Hang Seng in Hongkong steeg 0,5 procent. In Seoul steeg de Kospi 0,2 procent. Hyundai Motor klom 5,3 procent. De Zuid-Koreaanse automaker zag de winst opnieuw afnemen, maar wil desondanks voor het eerst een interimdividend uitkeren. De All Ordinaries in Sydney daalde 0,2 procent, onder aanvoering van de mijnbouwers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen