ECO26 mei '15 19:44

Wall Street doet flinke stap terug

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag tijdens de ochtensessie collectief in de min gedoken.

ANP
ANP

De vrees voor een eerdere renteverhoging houdt de markten in zijn greep, na meevallende macro-economische cijfers over onder meer de huizenmarkt en het consumentenvertrouwen.

Omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) noteerde de Dow-Jonesindex 1,1 procent in de min op 18.035 punten. De brede S&P 500 zakte 1 procent, naar 2105 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1,1 procent en stond op 5032 punten.

Belggers verwerken een stroom aan macro-economische cijfers. Zo bleek de verkoop van nieuwbouwwoningen in de VS is in april te zijn gestegen ten opzichte van een maand eerder. In maart daalde de verkoop nog fors. Ook steeg de gemiddelde prijs van een koopwoning in twintig grote Amerikaanse steden in maart met 1 procent ten opzichte van februari. Daarnaast hadden Amerikaanse consumenten in mei meer vertrouwen in de economie dan in april.

Euro

Bij de bedrijven wist de Amerikaanse kabelmaatschappij Charter Communications de aandacht op zich gericht. Het concern neemt voor 78,7 miljard dollar zijn branchegenoot Time Warner Cable (TWC) over. Het aandeel TWC koerste 6,9 procent hoger. Charter boekte een plus van 2,1 procent.

De grootste Amerikaanse producent van zonnepanelen First Solar verloor 6,7 procent als gevolg van een adviesverlaging door RBC. Zwaargewicht Apple koerste 1,7 procent lager.

De euro was 1,0879 dollar waard, tegen 1,085 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 3 procent minder op 57,91 dollar. Brentolie zakte 3,2 procent in prijs, tot 63,41 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen