ECO7 okt '15 21:30Aangepast op 7 okt '15 21:56

VW-chef VS maakt excuses in Congres

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP) - Michael Horn, topman van Volkswagen in de Verenigde Staten, zal voor het Amerikaanse Congres zijn excuses aanbieden voor het dieselschandaal.

EPA
EPA

Dat bleek woensdag uit een schriftelijke verklaring van de geplaagde topman, voorafgaand aan de bijeenkomst die op donderdag is.

Horn zal tijdens een hoorzitting beloven volledig mee te werken aan het onderzoek naar het schandaal. Volgens hem is het vinden van een oplossing voor de gedupeerde consumenten de topprioriteit van de automaker. Ook zal hij pleiten voor geduld. ,,Volkswagen neemt zijn verantwoordelijkheid. Maar er is een hoop werk te doen. Ook hebben we nog niet de tijd gehad om alle aspecten van de zaak te onderzoeken."

Horn zou vorig jaar al eerste signalen hebben binnengekregen over vermeende schendingen van de emissie-eisen. Over de schuldvraag gaf hij evenwel weinig nieuwe inzichten. Eerder zei hij dat Volkswagen ,,het volledig had verkloot''. Er werd gespeculeerd op zijn vertrek, maar Horn mocht uiteindelijk aanblijven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen