ECO17 nov '15 21:35Aangepast op 17 nov '15 22:20

Dreiging Hannover speelt Wall Street parten

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten in New York zijn dinsdag vrijwel vlak geëindigd na berichten over een nieuwe terreurdreiging in Duitsland.

ANP
ANP

Voordat in Hannover de vriendschappelijke voetbalwedstrijd Duitsland-Nederland wegens een naar later bleek loos bomalarm werd afgelast, stonden de graadmeters nog op winst.

De leidende Dow-Jonesindex sloot nagenoeg onveranderd op 17.489,50 punten. Ook de technologiegraadmeter Nasdaq sloot vrijwel vlak op 4986,02 punten. De bredere S&P 500 zakte 0,1 procent naar 2050,44 punten.

Macro-economische cijfers gaven een wisselend beeld van de Amerikaanse economie. De inflatie is afgelopen maand iets aangetrokken, na een stagnatie van de prijsontwikkeling in september. Maar de industriële productie is in oktober verder afgenomen, waar economen op een lichte stijging rekenden.

Wal-Mart

's Werelds grootste winkelconcern Wal-Mart zag afgelopen kwartaal de resultaten verslechteren door de dure dollar, maar verhoogde wel de winstverwachting voor heel 2015. Het aandeel won 3,5 procent. Doe-het-zelfketen Home Depot boekte meer winst, mede dankzij de aantrekkende huizenmarkt, en werd 4,4 procent meer waard.

De twee winkelbedrijven waren daarmee de sterkste stijgers in de Dow. Een scherp contrast met detailhandelaren als Macy's (min 1,5 procent) en JC Penney (min 2,6 procent), die nog altijd onder druk staan nadat ze zich vorige week voorzichtig uitlieten over de verkopen in de naderende feestdagenperiode.

Onder de hoofdfondsen was Microsoft de sterkste daler. Het technologieconcern leverde 1,5 procent in. De fabrikant van zware machines voor de industrie, land- en mijnbouw Caterpillar volgde met een verlies van 1,4 procent.

Euro

Gassenproducent Airgas maakte een koerssprong van ruim 29 procent. Het bedrijf heet ingestemd met een overname door de Franse branchegenoot Air Liquide voor 13,4 miljard dollar (12,6 miljard euro).

De euro was 1,0640 dollar waard, tegen 1,0630 dollar aan het einde van de Europese beurshandel eerder op de dag. Amerikaanse olie werd 2,3 procent goedkoper en kostte 40,79 dollar per vat. De prijs van Brentolie zakte 1,9 procent tot 43,70 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen