ECO18 aug '15 16:09Aangepast op 18 aug '15 17:29

Positieve stemming op Damrak

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De stemming op de beurs in Amsterdam was dinsdagmiddag overwegend positief.

ANP
ANP

Beleggers lijken zich voorlopig weinig aan te trekken van de onrust op de Chinese beurs, die dinsdag fors onderuit ging.

Op Beursplein 5 noteerde de AEX-index tegen het einde van de beurshandel 1,4 procent hoger op 480,77 punten. De MidKap won 0,4 procent tot 687,96 punten.

Elders in Europa was het sentiment minder positief. De belangrijkste graadmeters van de beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs gingen tot 0,3 procent omlaag.

ING

ING was in de AEX de sterkste stijger met een winst van bijna 3,6 procent. Staalproducent ArcelorMittal moest met 0,9 procent de grootste stap terugdoen.

In de MidKap mocht Galapagos zich ruimschoots koploper noemen. Het aandeel van het biotechnologiebedrijf noteerde ruim 8 procent hoger. Technologiegroep TKH stond onderaan met een min van 5 procent na publicatie van de cijfers. Volgens Rabobank was de verwachting van TKH voor 2015 wat aan de voorzichtige kant.

Imtech

De handel in Imtech (plus 8 procent) werd dinsdag hervat, maar het failliete bedrijf maakt geen deel meer uit van de MidKap-index. Maandagmiddag werd gemeld dat het onderdeel Traffic & Infra van Imtech zal worden overgenomen door investeringsmaatschappij Egeria.

In Zürich klom Lindt & Sprüngli 2,7 procent. De Zwitserse chocolademaker zag de nettowinst in de eerste helft van het jaar stijgen en handhaafde zijn omzetdoelstelling voor het gehele boekjaar.

De euro was 1,1033 dollar waard, tegen 1,1077 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 procent naar 42,22 dollar. Brentolie werd 0,4 procent goedkoper op 48,55 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen