ECO2 okt '15 09:48

Fagron uitblinker op positief Damrak

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse aandelenbeurs was het aandeel Fagron vrijdagochtend in trek bij beleggers na overnamenieuws rond het Belgische bedrijf.

ANP
ANP

Het beurssentiment in Europa was op de laatste dag van de week over het algemeen positief.

Beleggers kijken uit naar het Amerikaanse banenrapport, dat later op de verschijnt. De banengroei in de Verenigde Staten vormt een belangrijke indicator voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de vroege handel 1,5 procent hoger op 425,02 punten. De MidKap steeg 1,7 procent tot 627,61 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen wonnen 1,2 tot 1,4 procent.

PostNL

Fagron maakte een koerssprong van bijna 20 procent in de MidKap. De Belgische toeleverancier aan apotheken voert ,,verkennende gesprekken'' met verschillende partijen die interesse hebben getoond in een mogelijke acquisitie van het in Amsterdam genoteerde bedrijf. Tegelijkertijd waarschuwde Fagron dat de omzet en het resultaat dit jaar lager zullen uitvallen dan eerder werd voorspeld.

PostNL won 2 procent. Het postbedrijf liet na een strategisch onderzoek naar zijn buitenlandse activiteiten weten actief te blijven in Italië. Het onderzoek naar de Duitse activiteiten loopt nog.

Groen

Air France-KLM klom 1,4 procent. Het bestuur van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie heeft de top van Air France toestemming gegeven om een alternatief herstructureringsplan door te voeren. De vakbonden zetten zich volgens Franse media schrap voor het verlies van duizenden arbeidsplaatsen.

Alle AEX-fondsen stonden in het groen. De grote winnaar was chipmachinemaker ASML met een winst van ruim 2 procent. Ook verzekeraar Aegon, kabelbedrijf Altice en informatieleverancier Relx Group wonnen meer dan 2 procent.

Europa

In Milaan steeg Telecom Italia bijna 2 procent. Het Franse mediaconcern Vivendi (plus 0,1 procent) wil naar verluidt zijn belang in het Italiaanse telecomconcern verder uitbreiden.

De euro was 1,1165 dollar waard, tegen 1,1199 dollar bij het Europese slot op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2 procent tot 45,65 dollar. Brentolie werd 1,4 procent duurder en kostte 48,36 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen