ECO24 jul '15 19:39

Opnieuw verliezen op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street stonden vrijdag in de middaghandel voor de vierde achtereenvolgende dag op verlies.

ANP
ANP

Internetwinkelbedrijf Amazon was een positieve uitzondering met een forse koerswinst na onverwacht sterke kwartaalcijfers.

Na bijna vier uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,7 procent in de min op 17.617 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte ook 0,7 procent, naar 2088 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,6 procent in tot 5115 punten.

Amazon won 13 procent. Beleggers reageerden enthousiast op de onverwachte winst die het internetbedrijf in het tweede kwartaal in de boeken wist te zetten. Dankzij de koerswinst ging Amazon Wal-Mart voorbij als het winkelbedrijf met de hoogste beurswaarde ter wereld.

Visa

Creditcardmaatschappij Visa kreeg er ruim 4 procent bij. Het bedrijf gaf vrijdag aan te praten over een mogelijke hereniging met Visa Europe. Het Europese onderdeel werd in 2007 afgesplitst van Visa en is eigendom van een groep van zo'n 3000 Europese banken. Die kunnen bij voldoende animo Visa dwingen het bedrijf te kopen.

Biogen zag een vijfde van zijn beurswaarde verdampen en hoorde daarmee bij de grootste verliezers van de dag. Het biotechnologiebedrijf schroefde zijn winstverwachting voor 2015 terug en trok daarmee ook aandelen van branchegenoten omlaag.

Starbucks

De kwartaalresultaten van Starbucks werden ontvangen met een koerswinst van 2 procent. De koffieketen trok meer klanten naar zijn koffiebarren dan een jaar eerder en voerde daarmee zijn omzet en winst op.

De olieprijs ging voor de derde achtereenvolgende dag omlaag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1 procent tot 47,94 dollar en leverde daarmee deze week zo'n 5 procent in. Oliemaatschappij Chevron stond onderaan de Dow Jones met een verlies van 2,5 procent.

Huizenverkoop VS

Vlak na de opening van de beurs bleek dat de huizenverkoop in de Verenigde Staten in juni stevig is gedaald. Vorige maand werden bijna 7 procent minder nieuwe huizen verkocht dan in mei, waardoor het verkooptempo zakte tot het laagste peil sinds november vorig jaar.

De euro was vrijdag aan het begin van de avond 1,0980 dollar waard, tegen 1,0965 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen