ECO9 jan '15 19:44

Wall Street staat op verlies

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag op verlies.

ANP
ANP

Tegenvallende berichten over de loonontwikkeling in de VS, de dalende olieprijs en twijfels over de aanpak van de lage inflatie in de eurozone drukten de stemming onder beleggers.

Na vier uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,8 procent in de min op 17.764 punten. De brede S&P 500 zakte 0,7 procent tot 2048 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq stond met 4711 punten 0,5 procent onder de slotstand van donderdag.

Voorbeurs bleek uit nieuwe cijfers dat de werkgelegenheid in de VS nog altijd stevig groeit. De lonen gingen vorige maand in doorsnee echter omlaag, terwijl op een bescheiden groei werd gerekend.

Olie

De olieprijs zakte na enkele rustige dagen weer weg. Amerikaanse olie werd bijna 2 procent goedkoper en kostte daarmee 47,97 dollar per vat. Olieconcern Chevron verloor 2 procent van zijn beurswaarde en stond daarmee onderaan de Dow Jones.

De banken JPMorgan Chase en Goldman Sachs hoorden met minnen van 1 tot 2 procent ook tot de grotere verliezers onder de dertig hoofdfondsen. De Dow werd aangevoerd door de fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems, die 1,5 procent won.

ECB

Donderdag liepen de beurskoersen aan beide kanten van de Atlantische Oceaan nog stevig op, door de verwachting dat de centrale banken in Europa en de VS de economie de komende tijd blijven steunen. Uitgelekte voorstellen van de ECB voor nieuwe stappen in de strijd tegen de lage inflatie zorgden vrijdag echter voor teleurstelling in de markten.

Het aandeel Macy's zakte bijna 3 procent. De warenhuisketen maakte bekend in het afgelopen kwartaal flinke kosten te hebben gemaakt voor het sluiten van winkels en reorganisaties.

De euro sterkte aan tot 1,1840 dollar, tegen 1,1835 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen