ECO5 mei '15 20:13

Stap terug op Amerikaanse effectenbeurzen

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De effectenbeurzen op Wall Street deden dinsdag een stap terug.

EPA
EPA

Beleggers zien tegenvallende cijfers over de Amerikaanse handelsbalans als opnieuw een teken dat de Amerikaanse economie stoom verliest.

De leidende Dow-Jondesindex stond tijdens de middaghandel 0,7 procent lager op 17.951 punten. De brede S&P 500 ging 1 procent omlaag tot 2093 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq daalde 1,5 procent tot 4943 punten.

Het Amerikaanse handelstekort bleek in maart met meer dan 40 procent te zijn toegenomen tot ruim 51 miljard dollar. Het nadelig saldo van de import en export was sinds oktober 2008 niet meer zo hoog. Een sterker dan verwacht groeicijfer over de Amerikaanse dienstensector woog daar niet tegenop.

Walt Disney

Walt Disney bracht kwartaalcijfers naar buiten waaruit bleek dat het bedrijf de afgelopen maanden nog steeds flink munt wist te slaan uit het succes van de animatiefilm Frozen. Het aandeel steeg 0,4 procent en behoorde daarmee tot de best presterende hoofdfondsen. Helemaal bovenaan de Dow stond telefoniebedrijf Verizon met een winst van 0,8 procent. Oliemaatschappij Chevron profiteerde van de sterk aantrekkende olieprijzen en steeg 0,3 procent. Concurrent ExxonMobil kreeg er 0,1 procent bij.

De technologiesector was flink uit de gratie op Wall Street. Onderaan de hoofdindex stond chipmaker Intel met een verlies van 2,4 procent. Smartphonemaker Apple deed het met een min van 2 procent niet veel beter.

Cornflakesproducent Kellogg kwam met kwartaalcijfers die beleggers bij nader inzien niet konden bekoren. Het aandeel verloor na een aanvankelijk positieve koersreactie ruim 2 procent. De cijfers van Estee Lauder werden stukken beter ontvangen. Het cosmeticabedrijf werd bijna 5 procent meer waard.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen