ECO5 aug '15 07:31Aangepast op 5 aug '15 08:15

ING ziet winst flink stijgen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - ING heeft in het tweede kwartaal ruim een kwart meer winst geboekt dan een jaar eerder.

ANP
ANP

De bank verstrekte meer leningen en trok meer spaargeld aan, terwijl de kosten voor probleemleningen daalden.

ING meldde woensdag een nettowinst van 1,4 miljard euro. Dat is ruim 27 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2014. De onderliggende nettowinst, waarin eenmalige posten niet zijn meegeteld, steeg met 21 procent naar 1,1 miljard euro.

ING trok vorig kwartaal voor 9,3 miljard euro nieuw spaargeld aan en verstrekte voor 8,7 miljard euro aan nieuwe leningen. De bank verwelkomde in de eerste helft van dit jaar 600.000 nieuwe klanten.

,,Sterke commerciële prestaties"

Die ontwikkelingen wijzen erop dat de winst van ING wordt gestuwd door ,,sterke commerciële prestaties'', zei bestuursvoorzitter Ralph Hamers in een toelichting. De klantengroei, die in heel Europa zichtbaar is, toont volgens hem dat ING zijn rol uit 'uitdager' in de markt goed weet te vervullen. De klantenaanwas was vorig halfjaar ongeveer even sterk als in 2014 en volgens Hamers is dat tempo de komende tijd vol te houden.

ING had volgens Hamers de afgelopen tijd weinig last van de onrust rond Griekenland. De situatie op de financiële markten was wel onrustig, maar ,,onderliggend bleef de stemming behoorlijk positief'', stelde hij.

Dankzij het economische herstel in Nederland en de rest van Europa nemen de risico's en de daaraan verbonden kosten voor ING af. Vorig kwartaal scheelde dat de bank 13 procent aan kosten ten opzichte van het tweede kwartaal van 2014.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen