ECO30 sep '15 15:43

Wall Street hoger op slotdag slecht kwartaal

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York openden op de laatste dag van het slechte derde kwartaal met flinke winst.

ANP
ANP

De afgelopen maanden zorgden nervositeit over de Chinese economie en het rentebeleid van de Federal Reserve voor sterke koersdalingen. De brede S&P 500 daalde in het derde kwartaal tot dusver 8,7 procent, waarmee het de slechtste periode was voor de index sinds 2011.

Kort na de openingsbel stond de Dow-Jonesindex 0,9 procent hoger op 16.194 punten. De S&P 500 steeg 1 procent tot 1904 punten en de Nasdaq won 1,5 procent tot 4584 punten.

Een gunstig rapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt gaf steun aan de handel. Salarisstrookverwerker ADP maakte bekend dat er deze maand in het bedrijfsleven 200.000 banen zijn ontstaan, waar economen rekenden op 190.000 nieuwe arbeidsplaatsen. Vrijdag komt de Amerikaanse overheid met een eigen banenrapport over september.

Volgens handelaren zijn beleggers in bredere zin nog steeds op zoek naar richting. ,,Niemand weet waar het heen gaat, dus zie je kuddegedrag. Als de markt stijgt, slaat iedereen aandelen in en als de beurzen dalen stapt iedereen weer uit'', zei een handelaar. ,,Wat we nu zien is een technisch herstel na de scherpe daling van de afgelopen maanden.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen