ECO9 mrt '15 08:49

Buitenlandse investeringen naar recordhoogte

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Nederland is in trek bij buitenlandse ondernemers.

Scheppen in de kleuren van Google op de plek waar het concern investeert in een gigantisch datacenter in de Eemshaven. ANP
Scheppen in de kleuren van Google op de plek waar het concern investeert in een gigantisch datacenter in de Eemshaven. ANP

Afgelopen jaar investeerden die voor 3,2 miljard euro, een recordbedrag, in Nederland. Het datacenter van Google in de Eemshaven (Groningen) is een van de in totaal 187 nieuwe projecten die worden gerealiseerd.

Verder komt het nieuwe Europese hoofdkantoor van Netflix in ons land, breidt boekingssite Expedia het servicecenter in Amsterdam uit, steekt het Canadese bedrijf Northland Power geld in windpark Gemini en krijgt Bergen op Zoom een distributiecentrum van modebedrijf American Eagle. Dat blijkt maandag uit de jaarcijfers van de organisatie die de investeerders helpt naar Nederland te komen, de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) die maandag bekend zijn gemaakt. De investeringen zijn goed voor 6304 banen.

De ministers Henk Kamp (Economische Zaken) en Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) zijn verantwoordelijk voor het werk van de NFIA. Zij blijven de lat de komende jaren hoog leggen. ,,De rest van de wereld zit niet stil’, aldus Kamp die wil dat ons land aantrekkelijk blijft voor nieuwe bedrijvigheid. Ploumen wil vooral beginnende, vernieuwende, internationale bedrijven naar Nederland halen, ,,want daar kunnen we nog veel winst halen’’.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen