ECO25 mrt '15 11:52

Beurzen wachten op nieuwe impulsen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdagmiddag in het rood na een schommelende ochtendsessie.

ANP
ANP

Beleggers wachten op nieuwe impulsen nu de beursgraadmeters op meerjarige hoogtepunten staan. Een lichte stijging van het Duitse ondernemersvertrouwen kon beleggers niet tot verdere aankopen stimuleren.

,,De stoom is een beetje uit de markt. Het lijkt niet echt hoger meer te willen gaan, maar hard naar beneden gaat het ook niet. Er wordt her en der wat winst gepakt na de mooie opmars in het eerste kwartaal en men wacht rustig op nieuwe kansen. Uit de VS krijgen we straks nog de orders voor duurzame goederen en over een week of drie komen de eerstekwartaalcijfers naar buiten", aldus Sijmen Plomp, partner bij Ambassador Investments.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,6 procent lager op 495,53 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 761,46 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs leverden 0,2 tot 0,8 procent in.

KPN

Grootste stijger in de AEX was telecomconcern KPN met een plus van 1,5 procent. Chipmachinemaker ASML sloot de rij met een verlies van 1,6 procent.

In de MidKap profiteerde roestvrijstaalproducent Aperam (plus 3,3 procent) van het nieuws dat Brussel importheffingen gaat opleggen aan roestvrij staal uit China en Taiwan. Biotechnologiebedrijf Galapagos, dat naar verluidt een beursgang naar de Amerikaanse Nasdaq overweegt, steeg 2,5 procent.

Telefónica

In Madrid leverde Telefónica 0,9 procent in. Het Chinese conglomeraat Hutchison Whampoa neemt voor bijna 14 miljard euro het Britse telecombedrijf O2 over van het Spaanse telecomconcern. De voornaamste voorwaarden van de overname werden in januari al beklonken.

Hermès daalde 0,6 procent in Parijs, na teleurstellende jaarcijfers van het Franse luxehuis. Accor zakte 3,5 procent. De grootaandeelhouders Eurazeo en Colony Capital hebben een belang van bijna 10 procent in de Franse hotelgroep verkocht.

De euro noteerde op 1,0980 dollar, tegen 1,0918 dollar bij het slot van de Europese aandelenmarkten op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,3 procent tot 47,38 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder en kostte 55,34 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen