ECO11 mrt '15 15:05Aangepast op 11 mrt '15 18:46

Uitzonderlijk lange storing bij Apple

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Apple kampt woensdag met een uitzonderlijk lange storing bij onder meer zijn App Store en muziekwinkel iTunes.

ANP
ANP

De onlinewinkels zijn wel bereikbaar, maar gebruikers die een aankoop willen doen, krijgen van Apple de mededeling dat dit tijdelijk niet mogelijk is.

Wereldwijd duurt de storing inmiddels meer dan acht uur. ,,Ik kan me geen storing van deze duur herinneren'', aldus een beursanalist gespecialiseerd in het bedrijf tegen persbureau Bloomberg.

Apple was niet bereikbaar voor een nadere toelichting zowel op het hoofdkantoor in het Amerikaanse Cupertino als in Nederland. Onduidelijk is dus wat de oorzaak is.

Op de webpagina waarop Apple de status van al zijn systemen bijhoudt, staat dat de App Store, Mac App Store en iTunes sinds iets voor 10.00 uur (Nederlandse tijd) niet beschikbaar zijn. Mogelijk ondervinden gebruikers ook problemen met iBooks. De onlineopslagdienst iCloud is volgens Apple ook een paar uur uit de lucht geweest. Die zou echter inmiddels wel weer werken. Eerder op de dag werd op de statuspagina van Apple nog helemaal geen melding gemaakt van technische problemen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen