ECO10 mrt '15 14:45Aangepast op 10 mrt '15 15:40

Wall Street opent met verlies

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openden dinsdag licht lager.

ANP
ANP

Volgens handelaren leven er zorgen over de mogelijkheid dat de Fed sneller met een renteverhoging komt dan tot nu toe werd aangenomen. De historisch lage rente, die al sinds 2008 wordt gehanteerd, maakte aandelen in de afgelopen jaren de aantrekkelijkste beleggingscategorie.

Een uur na de openingsbel stond de Dow-Jonesindex 0,8 procent lager op 17.774 punten. Daarmee was de toonaangevende index de dit jaar opgebouwde winst kwijt. De Dow sloot op 31 december op 17.823,07 punten. De S&P 500 daalde dinsdag 0,7 procent tot 2064 punten en de Nasdaq verloor 0,8 procent tot 4902 punten.

President Richard Fisher van de Federal Reserve Bank van Dallas stelde dat het stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, de rente stapsgewijs moet verhogen gezien de verbeteringen op de arbeidsmarkt. Hij waarschuwde zijn collega's dat een recessie dreigt als te lang wordt gewacht met een verhoging.

Veel nieuws om de handel richting te geven is er dinsdag niet, nu het cijferseizoen in de VS vrijwel achter de rug is. Kort na opening komt nog een cijfer over de voorraden en verkopen van Amerikaanse groothandels.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen