ECO6 jan '15 14:48

'Rustige opening verwacht op Wall Street'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenmarkten in New York openen dinsdag waarschijnlijk rond de slotstanden van de voorgaande dag.

EPA
EPA

Beleggers op Wall Street kijken uit naar cijfers over de Amerikaanse dienstensector en de fabrieksorders, die kort na opening naar buiten komen. Daarnaast kan de almaar dalende olieprijs opnieuw een belangrijke rol spelen in de aandelenhandel.

De olieprijzen gingen dinsdag verder omlaag, na de zware verliezen op maandag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,9 procent goedkoper en kostte een klein uur voor opening van de beurzen 49,09 dollar. De prijs van Brentolie zakte met 2 procent tot 52,05 dollar.

Het aandeel van internetbedrijf AOL staat hoger in de handel voorbeurs. Telecomconcern Verizon Communications zou interesse hebben in een overname of samenwerking met AOL. Volgens persbureau Bloomberg heeft Verizon AOL benaderd, maar is er nog geen bod uitgebracht.

Olieprijs

Farmaceut Salix Pharmaceuticals, de samenwerkingspartner van het Nederlandse biotechnologiebedrijf Pharming, staat eveneens hoger in de handel voorbeurs. Salix maakte bekend dat bestuursvoorzitter Carolyn Logan deze maand aftreedt na kritiek op het management van de onderneming.

De dalende olieprijs zorgde maandag voor stevige verliezen in New York. De Dow-Jonesindex eindigde 1,9 procent lager op 17.501,65 punten. De brede S&P 500 daalde 1,8 procent tot 2020,58 punten en technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1,6 procent tot 4652,57 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen