ECO6 jan '15 09:21Aangepast op 6 jan '15 09:49

Lager begin voor AEX

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De effectenbeurs in Amsterdam stond dinsdagochtend op een klein verlies.

ANP
ANP

Ook in de rest van Europa bleef de beurshandel voorzichtig na de zware verliezen op maandag. De aandacht van beleggers gaat vooral uit naar cijfers over de bedrijvigheid in de Europese industrie- en dienstensector, die later op de ochtend bekend worden gemaakt.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in het eerste uur van de handel 0,1 procent lager op 410,65 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 630,53 punten. De beurzen in Parijs en Londen lieten kleine verliezen zien, terwijl Frankfurt licht steeg.

Grootste stijger in de AEX was ING met een winst van 0,5 procent. Chipmachinefabrikant ASML was de sterkste daler met een verlies van 1 procent. Olieconcern Shell leverde 0,5 procent in door de aanhoudende daling van de olieprijs.

TomTom

In de MidKap voerde TomTom de stijgers aan met een plus van ruim 8 procent. Het navigatiebedrijf gaat kaarten leveren voor de inbouwnavigatieapparatuur van de Duitse autofabrikant Volkswagen. Groothandels- en supermarktbedrijf Sligro sloot de rij met een min van 1 procent.

In Frankfurt stegen BMW en Daimler respectievelijk 0,1 en 0,2 procent. De Duitse autofabrikanten zagen de autoverkopen in de Verenigde Staten in december verder toenemen.

Euro

De euro stond dinsdagochtend op 1,1933 dollar, tegen 1,1920 dollar bij het slot van de Europese aandelenbeurzen op maandag.

De olieprijzen gingen verder omlaag na de koersval van een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,2 procent goedkoper op 49,42 dollar. Brentolie kostte ook 1,2 procent minder, op 52,45 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen